Koos Boertjens

Koosportret1
In 1973/74 heb ik de Fotovakschool gedaan in Apeldoorn en een tijdje gewerkt als freelance fotograaf voor de Leeuwarder Courant. In 1987 heb ik een opleiding gevolgd aan de Pedagogische Technische Hogeschool in Leeuwarden waar ik een 2de-graads lesbevoegdheid heb gehaald. Beide opleidingen stellen mij in staat om zowel het vak van fotograaf uit te oefenen als ook auteur te zijn van lesboeken. Ik heb van 1986 tot 1996 voor de klas gestaan op een mbo-college en lesgegeven aan de opleiding voor non-profit organisaties aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Vanaf 1989 schrijf ik boeken. Eerst voor uitgeverij Academic Service en later ook voor Karakter Uitgevers en SDU. Op de homepagina vindt u een selectie uit de titels die ik heb geschreven of waar ik aan heb meegewerkt.

Als freelance fotograaf volg ik de bouw van grote projecten, zoals de bouw in de Eemshaven, het plaatsen van windmolens aan de schermdijk in Delfzijl door Eneco, de bouw van het Forum in Stad, enzovoort. Mijn klanten zijn Groningen Seaports, RWE, Nuon, Ballast Nedam, Wagenborg, Orange Blue terminal, Borkumlijn, Vopak, de gemeente Eemsmond, gemeente Groningen, de provincie Groningen, enzovoort. Op mijn website www.bouweemshaven.info staat hiervan een groot aantal reportages.

Opdrachtgevers vragen mij ook regelmatig om van de reportages een boek te maken. Na de selectie van de foto’s werk ik een begeleidende tekst uit. Ik werk bij de opmaak van het boek samen met professionele vormgevers, zoals Ruud de Boer uit Groningen (DBD-design) en mijn dochter Feikje Boertjens.

Luchtfotografie
De laatste zes jaar heb ik mij toegelegd op het maken van luchtfoto’s. Elke maand vlieg ik over Delfzijl, de Eemshaven, Groningen Stad om de vorderingen van de bouwprojecten vast te leggen. Klanten kunnen aanhaken en de vliegkosten worden gedeeld. Kijk op www.groningenvanboven.nl en www.hetnoordenvanboven.nl voor een selectie van mijn luchtfoto’s.

Bijzondere projecten
Omdat fotografie uit hobby is ontstaan, fotografeer ik regelmatig ook non-profit. Met name kunstprojecten vind ik interessant om te doen. Op www.boertjens.nl staan enkele series. Mijn reisfotografie vindt u op www.phototheek.com.