BOEKENFONDS

De afgelopen jaren hebben we een aantal boeken uitgebracht. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de bekendheid van Noord-Nederland en laten we zien wat de drie noordelijke provincies te bieden hebben. De boeken zijn uitermate geschikt om uit te delen aan uw personeel, mee te geven aan gasten en sprekers van bedrijven of aan publieke organisaties. Ook zijn de boeken aantrekkelijk voor toeristen als herinnering aan een bezoek aan Noord-Nederland.

Friesland van boven/Fryslân út ‘e Loft/Friesland from above

Omslag Friesland van boven

Preview Friesland van boven

ISBN/EAN 978-90-8896-004-8
De foto’s in ‘Friesland van boven’ zijn bijna allemaal geschoten in het voorjaar en de zomer. De luchtfoto’s geven een schitterend beeld van de Friese elf steden, de dorpen, de Friese meren, de Wadden met de eilanden, de natuur en het landschap. Vanuit de lucht ziet u de sporen die de mens gedurende eeuwen heeft getrokken in deze provincie.

Het boek is een hardcover uitgave en telt 192 full colour pagina’s en de tekst is zowel Nederlands, Fries als Engels. Ook in de boekhandel verkrijgbaar voor € 14,95.
Bezoek ook de website: hetnoordenvanboven.nl

Het Noorden van boven

1HNVB.omslagvoorkant

Preview Het Noorden van boven

ISBN/EAN 978-90-8896-000-0
Het fotoboek ‘Het Noorden van boven’ van luchtfotogaaf Koos Boertjens geeft een fascinerende blik vanuit de lucht op de drie provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De foto’s tonen de economische bedrijvigheid in de steden en dorpen, de infrastructuur, innovatieve projecten zoals Lovar, onderwijsinstellingen en musea, de natuur en het landschap. Het boek telt 192 kleurenpagina’s en is met een harde omslag uitgevoerd. De tekst is in het Nederlands, Duits en Engels en daardoor ook zeer geschikt voor toeristen en buitenlandse gasten. Ook in de boekhandel verkrijgbaar voor € 19,95.  Bezoek ook de website: hetnoordenvanboven.nl

Een Kleine IJstijd aan het Wad

Boek IJSTIJD jpeg_Pagina_001

Preview Een Kleine IJstijd aan het Wad

ISBN/EAN 978-90-8896-002-4
In de winters van 2009/2010 en 2010/2011 heeft fotograaf Koos Boertjens de Fries-Groningse waddenkust vanaf de grond en vanuit de lucht gefotografeerd op een manier zoals u deze nooit eerder heeft kunnen zien: wit, koud en ontoegankelijk. Het boek bevat panoramafoto’s van kruiend ijs op het IJsselmeer bij Gaast, de mistflarden bij Aduarderzijl en meer natuurverschijnselen.

Het boek is een hardcover uitgave en telt 208 full colour pagina’s en de tekst is in het Nederlands en Engels. De prijs is € 19,95. Bezoek ook de website: werelderfgoeddewaddenzee.nl

De boeken kunt u bij ons bestellen met het bestelformulier, maar zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Eemsdelta in beeld

COVER_EemsdeltaIB_lowres

Preview Eemsdelta in beeld

ISBN/EAN 978-90-8896-003-1
In deze uitgave vindt u informatie over het gebied dat grenst aan het Eems-Dollard estuarium. De havens van de Eemsdelta (Eemshaven en Delfzijl) maken een enorme economische ontwikkeling door. De Eemshaven is uitgebreid met de Beatrixhaven en de Wilhelminahaven is verlengd. In de Julianahaven is de kade met 500 meter verlengd. Mede hierdoor kunnen nieuwe bedrijven zich vestigen, zoals Holland Malt met de moutfabriek, RWE en Nuon met elk een energiecentrale, Vopak met tankopslag, Buss met Orange Blue Terminals voor offshore windmolenbouw.
De Borkumlijn heeft er een nieuwe terminal gebouwd en daardoor is de vaartijd naar het eiland aanzienlijk verkort. In Delfzijl zijn twee biocentrales gebouwd van EEW en Eneco en er staat een windpark van Eneco op de schermdijk. Naast ‘stopcontact van Nederland’ is het gebied met de komst van Google in de Eemshaven ook de ‘harde schijf van Nederland’. Het gebied is eveneens voor toeristen interessant, zowel vanuit landschappelijk als historisch perspectief.

Het boek is 10 cm x 15 cm met een softcover, Nederlandstalig en telt 128 full colour pagina’s. De verkoopprijs is € 5,95.
Bezoek ook de website: eemsdeltainbeeld.nl

DelfSail 2016

Voor de Stichting DelfSail maakten we een uniek fotoboek met daarin een selectie uit honderden foto’s. Het boek is aan meer dan 30 sponsoren uitgereikt. Een aangepaste versie is te bestellen via onze uitgeverij. Bekijk het boek

pdf_sponsorenboek_delfsail_pagina_01

 

 

 

 

 

 

Kijken naar anderen – Dolf Verroen

KNA_COVER_high_res3

ISBN/EAN 978-90-8896-009-3

Dolf Verroen, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk van 2016, heeft voor volwassenen het boek ‘Kijken naar anderen’ geschreven.

Dolf schrijft al meer dan zestig jaar boeken. In de loop van de tijd zijn er meer dan 100 boeken van zijn hand verschenen. Bekende titels zijn: ‘De Prins op het witte paard’, ‘Waar is de kroon’, ‘De vis en de jongen’, ‘De Verschrikkelijke schoolmeester’ (prachtig op een luisterboek ingesproken door Loes Luca), ‘Karel en de moordenaar’, enz.

In ‘Kijken naar anderen’ haalt Dolf Verroen (inmiddels 87 jaar) herinneringen op aan 22 collega-auteurs, zoals Annie M.G. Schmidt, Tonke Dragt, Jet Boeke, Max Velthuijs, Thea Beckman, An Rutgers van der Loeff, Jaap ter Haar, Nannie Kuiper, Paul Biegel, Johan Fabricius, enz.

Het boekje telt 70 pagina’s, heeft een formaat van 15 x 21 cm en is bij Uitgeverij Boertjens & Kroes en de boekhandel te koop voor € 9,95.

 

Groningen van boven

Groningen-van-boven-omslagweb

Preview Groningen van boven

ISBN/EAN 978-90-5452-290-4
‘Groningen van boven’ toont de mooiste luchtfoto’s van de provincie Groningen. In een aantal thema’s vertelt dit boek op unieke wijze het verhaal van deze provincie. Zo komen wonen, de natuur, werk en ontspanning voorbij. Dit is een boek waar u lang in kunt blijven kijken.

Het boek is een hardcover uitgave en telt 96 full colour pagina’s en de tekst is in het Nederlands en Engels. De prijs is € 18,95. Bezoek ook de website: groningenvanboven.nl

 

 

 Eemsdelta in kleur

Eemsdelta in kleur

Preview Eemsdelta in kleur

ISBN/EAN 978-90-8896-007-9
‘Eemsdelta in kleur’ is een kleurboek voor alle leeftijden en verschijnt begin juni voor DelfSail. Mooie kleurplaten van de Eemshaven, Delfzijl, Appingedam en Eemsmond. De tekeningen zijn van Fran Cózar op basis van foto’s. Het boek bevat tips om de platen mooi in te kleuren. Het boek is een softcover en telt 21 tekeningen op A4-formaat. De prijs is € 9,95.